ارزش گذاری اختراعات، استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان

باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو؛ به‌عنوان یک نهاد زیرمجموعه نهاد بین‌المللی یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) باتوجه‌به نیاز کشور و نخبگان در زمینه ارزش‌گذاری اختراعات و استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، گام‌های مهمی را برداشته است و خدمات وسیعی را به شرکت‌ها و نخبگان و صاحبان ایده و اختراع ارائه می‌دهد. در بحث ارزش‌گذاری اختراعات و ارزش‌گذاری استارت‌آپ‌ها باید گفت: عیارسنجی و محاسبه ارزش یک دارایی، از اساسی‌ترین نیازهای هر کسب‌وکاری است؛ این نکته زمانی اهمیت دوچندان پیدا می‌کند که یک تبادل در پیش باشد. ارزش‌گذاری زمانی چالش‌برانگیزتر می‌شود که به دنبال مشخص‌کردن ارزش دارایی‌های غیرعینی باشید؛ برای نمونه ارزش‌گذاری برای ایده، فناوری، دانش فنی، اختراع و…

امروزه در عصر فناوری و اطلاعات، ایده‌ها و دارایی­های فکری و معنوی ارزشی فراتر از دارایی­های فیزیکی شرکت­های بزرگ دارند؛ این نکته‌ای است که در دنیای کنونی قاعده‌ای پذیرفته شده است. از سوی دیگر ارزش‌گذاری دارایی‌های معنوی و ایده‌ها امری است که به‌تازگی مرسوم شده و البته پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. دلیل پیچیدگی در این است که شما برای یک دارایی باهویت معنوی، به‌صورت مادی عیارسنجی و ارزش‌گذاری کنید.

باتوجه‌به مواردی که در بالا ذکر شد، باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو با استفاده از تمام ظرفیت‌های خود و با فراهم‌کردن زمینه حمایت‌های مادی و معنوی از دارایی‌های فکری نخبگان جوان ایرانی را فراهم کرده است. این باشگاه، باتکیه‌بر دانش فنی و حضور اساتید به نام و کاربلد داخلی و بین‌المللی، هدف و تلاش خود را در راستای خدمت به نخبگان به‌منظور ارزش‌گذاری واقعی اختراعات و ابتکارات ایشان، بنا نهاده است.

با پیشرفت‌های بی‌سابقه در دانش بشری و توسعه فعالیت‌های فناورانه، مشخص‌کردن بهای فناوری و فعالیت‌های فناورانه، نیازی است که همراه با توسعه فناوری‌های تازه، به طور روزافزونی در حال افزایش است. حتی چندگانگی اهداف هم در اقدام به عیارسنجی فناوری نیز با مؤثر واقع شده است. برای نمونه با توسعه سرمایه‌گذاری خطرپذیر، نه‌تنها عیارسنجی فناوری که ارزش‌گذاری شرکت‌های نوپا و استارت‌آپ‌ها تیز تبدیل به یک نیاز تازه شده است که با شیوه‌های معمول در ارزش‌گذاری سهام شرکت‌های غیر فناور به‌طورکلی متفاوت است. این مغایرت حتی در زمینه همکاری حول محور آورده‌های فناورانه شرکت‌های فعال در بستر سنتی قابل‌مشاهده است.

باید این نکته را به یادداشت ارزش و بهای یک ایده یا فناوری به میزان زیادی به شرایط زمانی و مکانی و محیط رشد فناوری و ایده موردنظر وابستگی دارد. تنوع و تعدد پارامترهای حاکم بر این شرایط، باعث ایجاد تعداد زیادی متغیر خواهد شد که گردآوری آن ها در یک مدل و معیار ارزشیابی کار بسیار پیچیده‌ای است. بر همین اساس و به دلیل وجود تنگناهای موجود بر سر راه ارزش‌گذاری سبب شده تا درباره هر مورد، رویه‌ای ویژه‌ای موردتوجه قرار گیرد. این رویه‌ها در بیشتر موارد غیرملموس و مبتنی بر توان چانه‌زنی طرفین گفتگو می‌باشد.

ارزش هر دارایی فکری و معنوی و حتی اختراع، به دارایی‌های کامل‌کننده آن دارایی معطوف است. این دارایی‌های مکمل، استفاده و بهره‌برداری از دارایی معنوی و اختراع را ممکن می‌سازند. در نتیجه این امکان وجود دارد برای مجموعه‌های مختلف، یک فناوری مشابه و ایده همسان، ارزش‌های متفاوتی داشته باشد که می‌تواند فرایند ارزش‌گذاری دارایی‌های معنوی را بیش‌ازپیش پیچیده و مشکل کند.

 

  ارزش‌گذاری ایده و اختراع

ارزش‌گذاری و حفظ حقوق معنوی اختراع و ایده و به ثبت رساندن آن، موجب می‌شود تا صاحبان اختراع و ایده، علاوه بر مراقبت از حقوق مادی و معنوی اختراع و فناوری خویش، این امکان را داشته باشند که از امتیازات زیر نیز بهره‌مند گردند:

  • امکان استفاده از مشوق‌ها و حمایت‌های ارائه شده برای صاحبان ایده و اختراع و استفاده از این مشوق‌ها برای توسعه اختراعات و ایده‌های خود.
  • ایجاد امتیاز و حق انحصاری در مالکیت اختراع و ایده و حتی در فروش و انتقال این مالکیت به‌غیر
  • کسب درآمد از محل تفویض بهره‌برداری از اختراع و ایده به شرکت‌های متقاضی و مشتریان حقیقی و حقوقی
  • استفاده از تسهیلات مالی با شرایط بسیار عالی که برای صاحبان ایده و اختراع در نظر گرفته شده است

    در ضمن افراد حقیقی نیز این امکان را دارند با ارزش‌گذاری و ثبت اختراعات و ایده‌های خود، علاوه بر حفاظت حقوقی و قانونی از دارایی‌های معنوی و فکری خود از امتیازات زیر نیز برخوردار شوند:

  • امکان ارائه رسمی اختراع و ایده خود به شرکت‌ها فعال در زمینه‌های مرتبط با ایده و اختراع
  • دریافت مزایا و امتیازاتی از سازمان‌های پشتیبان مثل بنیاد ملی نخبگان
  • امکان ایجاد گرفتن بورسیه‌های تحصیلی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی برتر کشور
  • دریافت تسهیلات از نهادهای حامی نخبگان و مبتکران مثل صندوق حمایت از پژوهشگران کشور
  • ایجاد شرایط بهتر جهت استخدام در شرکت‌های فعال در حوزه فناوری و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان
  • امکان استفاده از تسهیلات مربوط به خدمت سربازی و نظام‌وظیفه

 

 

با بررسی فضای کسب‌وکارهای فناورانه و مبتنی بر ایده و اختراع، این مسئله به‌وضوح مشهود است که بسیاری از صاحبان اختراع و دارایی‌های معنوی در زمینه‌های مختلف فناورانه و علمی به علت کمبود اطلاعات و آگاهی‌ها در زمینه نحوه هدایت کردن اختراعات و ایده‌های خلاقانه در مسیر تجاری‌سازی، از ایده‌ها و دارایی‌های فکری و معنوی خود به‌راحتی می‌گذرند. درحالی‌که چه‌بسا با پیگیری همین ایده‌ها و اختراعات این امکان را پیدا کنند که تولیدات بسیار بهینه باارزش افزوده بسیار بالا را، مهیای ورود به بازار کنند و از این طریق به درآمدهای مطلوب نیز دست پیدا کنند. از طرف دیگر مشاهده می‌کنیم بسیاری از سرمایه‌گذاران، شیوه و طریق روشنی برای هدایت سرمایه‌های راکد خود در جهت تولید محصولات فناورانه، ندیده و بعدازاین است که سرمایه‌های خود را به سمت بازارهای غیرمولد و بعضاً مخرب مثل دلار و سکه روانه می‌کنند که نه‌تنها کمکی به تولید و شکوفایی اقتصاد کشور نمی‌کند؛ بلکه به‌عنوان یک عامل مخرب، اقتصاد ملی و در امتداد آن امنیت ملی کشور را با مخاطرات عدیده‌ای روبرو می‌کند.

با این توضیحاتی که دادیم مشخص می‌شود در چنین فضای دوگانه و مبهمی، فاصله بین صاحبان سرمایه و صاحبان ایده و اختراع، روزبه‌روز بیشتر می‌شود و این خود روند پیشرفت و موفقیت را کندتر خواهد کرد، و حرکت شتابان توسعه فناوری‌های نوین و شرکت‌های دانش‌بنیان را با اختلالات وسیعی روبرو خواهد کرد. یکی از خدمات بسیار مهم باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو ایجاد بستر لازم برای ایجاد تعامل بین صاحبان اختراع و سرمایه است که این میسر نمی‌شود مگر با ایجاد شرایطی برای عیارسنجی ایده و اختراع که باعث ایجاد شرایطی برای اختراعات و نوآوری‌ها می‌شود که صاحبان سرمایه بهتر بتوانند از ارزشمندی و میزان منافع اکتسابی اختراعات و نوآوری‌های صاحبان ایده، مطلع شوند و در جهت هرچه نزدیک‌تر شدن به صاحبان دارایی فکری و معنوی گام بردارند و از این طریق در ایجاد یک کسب‌وکار دانش‌بنیان با هم شراکت داشته باشند. قدم نخست دراین‌ارتباط، آشنا شدن با میزان ارزش و بها اختراعات مخترعین و نخبگان خلاق است که این شرایط را ما در باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو برای هر دو سوی این رابطه یعنی صاحبان اختراعات و ایده و صاحبان سرمایه به بهترین شکل ممکن به وجود می‌آوریم.

باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو به‌عنوان زیرمجموعه نهاد بین‌المللی یونسکو با استفاده از اساتید و متخصصین داخلی و بین‌المللی، خدمات بی‌نظیری به جامعه نخبگان و مخترعین کشور ارائه می‌دهد از آن جمله می‌توان به بررسی ایده و اختراعات مبتکرین و پژوهشگران جوان کشور، جهت ارزش‌گذاری مادی آن اشاره کرد این نکته را نیز باید به یادداشت که به هر میزان که اطلاعات و اسناد موجود، نوآوری و نگاه فناورانه در گام‌های طراحی، قابلیت تولید و نیاز بازار، به این ایده و اختراع فزون­تر باشد، ارزش ایده و اختراع نیز به نوبه خود افزایش می‌یابد.

باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو به‌عنوان یک نهاد حامی فعالیت‌های نوآورانه و فناور محور، از ابتدای تشکیل خود، برنامه‌ها و اهدافی را برای خود مشخص کرده است که در ابعاد مختلف به مسائل و مشکلات حوزه فناوری و اختراع توجه خاص داشته باشد. یکی از بخش‌هایی که این باشگاه در آن به‌شدت در حال فعالیت است؛ بخش ارزش‌گذاری اختراعات، استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان است. بخشی که باتوجه‌به جهش علمی کشور و مسیری که کشور برای رسیدن به قله‌های علم و فناوری در پیش دارد یکی نیاز اساسی و فوری به شمار می‌رود. باتوجه‌به این موارد، باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو با هدایت‌ها و مشاوره‌های نهاد بین‌المللی یونسکو وابسته به سازمان ملل متحد، اهدافی را برای خود در بخش عیارسنجی و ارزش‌گذاری اختراعات، استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان تعریف کرده است که در زیر به بخشی از این اهداف خواهیم پرداخت:

باشگاه فناوری و نوآوری یونسکو در بخش ارزش‌گذاری اختراعات و استارتاپ‌ها، اقدام به تشکیل تیمی متشکل از کارشناسانی از معاونت‌های مختلف علمی، پژوهشی و دانشگاهی داخلی و بین‌المللی برای ارزیابی و ارزش‌گذاری محصولات فناوری و نوآوری و شرکت‌های استارتاپی کرده است تا بتواند فضای موجود را به‌عنوان ابزاری قدرتمند در تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری برای تخصیص منابع، بودجه و اولویت‌بخشی به برنامه‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی و اجرایی برای مخترعان و شرکت‌های استارتاپی صورت دهد.

 خدمات باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو در بخش ارزش‌گذاری اختراعات، استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان:

بعد از ثبت ایده، طرح با اختراع توسط صاحب آن دارایی فکری و معنوی یکی از اولین کارها بررسی و ارزشیابی ایده و اختراع از جنبه‌های مختلف است، این مرحله یعنی ارزشیابی اختراع یکی از ارکان اولیه برندسازی و تجاری‌سازی ایده و اختراع به شمار می‌رود. به همین منظور باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو با استفاده از روش‌ها بسیار پیچیده و با داشتن دانش و تجربه کافی و استفاده از ابزارهای علمی و اجرایی داخلی و بین‌المللی برای بررسی ویژگی‌های درونی ایده‌ها، اختراعات و کسب‌وکارهای فناورانه، بر آن است تا بتواند به بهترین شکل و با استفاده از اصول حرفه‌ای این کار را عملیاتی و اجرایی کند.

باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو با بهره‌گیری از متخصصین حرفه‌ای داخلی و بین‌المللی و با پشتوانه علمی و اجرایی نهاد بین‌المللی یونسکو، وابسته به سازمان ملل متحد؛ آماده ارزش‌گذاری فناوری شرکت‌ها، استارتاپ‌ها و اختراعات می‌باشد و پس از بررسی طرح‌ها و ایده‌ها و استارت‌آپ‌های توسط تیم متخصصین خود به صاحبان دارایی‌های فکری و معنوی که دارایی‌های آن ها از نظر این باشگاه حایز شرایط یک ایده و طرح و استارت‌آپ موفق باشد گواهینامه معتبر و بین‌المللی ارائه خواهد کرد؛ جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

برای درخواست ارزشیابی اختراع و یا کسب‌وکار نوآورانه و فناور محور خود، می‌توانید فرم درخواست ارزشیابی را پر کنی

 

خطای پایگاه‌دادهٔ وردپرس : [Table './unescotech_o/un7ptch_comments' is marked as crashed and should be repaired]
SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS un7ptch_comments.comment_ID FROM un7ptch_comments WHERE ( comment_approved = '1' ) AND comment_post_ID = 1607 AND comment_parent = 0 ORDER BY un7ptch_comments.comment_date_gmt ASC, un7ptch_comments.comment_ID ASC